Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houstičky

14. 6. 2011
Těsto (na asi 20ks po 60g .. 40ks po 30g .. 60ks po 20g)


1kg hladké mouky .. 2 vejce .. 20g čerstvého droždí (nebo 10g sušeného) .. 30g soli .. 200ml oleje .. 500g vody

 
Ochucení
1 cibule .. 50g uzeného, šunky nebo salámu .. 40g oliv (černé nebo zelené) .. 4 sušená rajčata nebo nakládaná rajčata
 
PS: Tyto dochucovací přísady jsou jen podle Vás co si tam dáte :-). Pokud budete dělat s dvěma nebo třema příchutěma, musíte těsto vždy rozdělit na stejné díly.
 
Postup
Nejprve si připravíme přísady: všechny duchucovací přísady nakrájíme nadrobno.
 
1. Připravíme si kvásek (řídší těstíčko) - všechno droždí, 30ml vlažného mléka, 10g kr. cukru a trochu mouky = necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi 15 minut.
2. Zamícháme zbytek mouky, sůl, vejce, vodu a olej.
3. Po zamíchání, necháme těsto vykynout na 15minut a pak rozdělíme na stejné díly podle toho, kolik máme druhů přísad. 
4. Tvarujeme bochánky, houstičky nebo rohlíčky a dáváme na plech.
5. Necháme kynout na plechu asi 15 minut a mezitím rozehřejeme troubu na 160°C.
6. Před pečením pomažeme rožšlehaným vejcem.
7. Pečeme do zlatova cca 10 minut.
 
Dobrou chuť ;-)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář